Zaļais siers
ir kaltēts un rīvēts siers, kura ražošanā tiek izmantotas tikai Latvijā
iegūtas sastāvdaļas: Raunā audzēts sierāboliņš un piena olbaltumvielas (cīgars). Zaļais siers
pieejams 90g burciņā.
Zaļais siers:
- izcils olbaltumvielu avots
- satur maz tauku un kcal
- tikai dabīgas izejvielas
- piemīt piesātināta garša
- pateicoties sierāboliņam, tas ir īpaši aromātisks
100g produkta satur: 0,3g tauku, tostarp: piesātinātās taukskābes 0,2g, ogļhidrāti 3g, tostarp: cukuri 1g, olbaltumvielas 39g, sāls 3g. Enerģētiskā vērtība 176kcal/749kJ.
KĀ TOP ZAĻAIS SIERS?
Viena no Zaļā siera sastāvdaļām ir sierāboliņš, kas kopš pašiem ražotnes pirmsākumiem (nu jau vairāk kā 17 gadu) tiek audzēts pašu dārzā.
Otra siera sastāvdaļa ir cīgars - koncentrēta olbaltumvielu masa, ko iegūst no govs vājpiena. Izmantotā sastāvdaļa satur maz tauku, bet ir vērtīgs, bagātīgs olbaltumvielu avots.
Zaļā siera gatavošana ir ilgstošs un darbietilpīgs process - no brīža, kad tiek iegūts piens, līdz mirklim, kad produkts iegulst veikalu plauktos, paiet vairāk kā divi mēneši.
Lai gan sieram ir arī samērā garš derīguma termiņš, tam nav iemesla iegulties ledusskapī uz ilgāku laiku - tas ir ļoti garšīgs, aromātisks un lietojams visdažādākajos veidos:
- uzbirdina uz sviestmaizes vai gatavojot tarti ar tomātiem
- izmanto kā piedevu rīvmaizei, panējot gaļu
- pirms pasniegšanas iekaisa biezzupā
- tajā apviļā grauzdiņus, ko pievieno salātiem vai zupai
- pārkaisa Mājas makaronus, kas pirms tam apslacīti ar olīveļļu
- tas lieliski papildina lazanju un kartupeļu biezeni
- pāris karotes pieliek siera cepumu mīklai
- izmanto receptēs, kur prasīti
cietie rīvējamie sieri.