Zelta sviests (zināms arī kā gī sviests) ražots no Latvijā
iegūta augstākās kvalitātes sviesta.
Zelta sviestam piemīt vairākas vērtīgas īpašības - tas satur daudz A, D un E vitamīnu, uzlabo imūnsistēmu, veicina gremošanu.
Zelta sviestu lieto gaļas, zivs un dārzeņu cepšanai, kā piedevu sautējumiem, mērcēm, putrām, zupām, kā arī tradicionālā veidā - uz sviestmaizēm. Sviestu izmanto arī kā kosmētisku līdzekli, kas baro un mīkstina ādu.
100g produkta satur 99,8g tauku. Enerģētiskā vērtība 898 kcal/3693 kJ.
Tirdzniecībā Zelta sviests pieejams 165g iepakojumā.
Kā top Zelta sviests?
Sviestam ilgstošas un lēnas karsēšanas procesā tiek atdalītas olbaltumvielas un ūdens, rezultātā tiek iegūti tīri piena tauki - bagāti ar A, D un E vitamīniem. Sviestam ir īpaša konsistence, garša un smarža, kas radusies karsēšanas procesā.
Zelta sviests ir dabīgs produkts - tas nesatur krāsvielas un konservantus.