Zelta sviests (zināms arī kā Ghi sviests) rodas augstākās kvalitātes sviestam ilgstošas un lēnas karsēšanas procesā atdalot olbaltumvielas un ūdeni. Rezultātā tiek iegūts A un B vitamīniem bagāts produkts. Sviestam ir īpaša konsistence, bagātīga sviesta garša un patīkama smarža.
KĀPĒC GĪ SVIESTS IR VĒRTĪGS?
Sviests veicina gremošanu, palīdz organismā labāk uzsūkties taukos šķīstošajiem vitamīniem A, E un D, kā arī uzlabo gremošanas trakta veselību.
KĀ IZMANTOT ZELTA SVIESTU?
Zelta sviestu lieto gaļas, zivs un dārzeņu cepšanai, kā piedevu sautējumiem, mērcēm, putrām, zupām, kā arī tradicionālā veidā - uz sviestmaizēm. Piemērots lietošanai bērnu pārtikā, jo sviestā nav piena olbaltumvielu, kas var izraisīt alerģisku reakciju.
Zelta sviests pieejams gan 165g, gan 900g iepakojumā.
UZTURVĒRTĪBA
100g produkta satur 99,8g tauku. Enerģētiskā vērtība 898 kcal/3693 kJ.